Wat zijn de voordelen van e-learning?

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren van leren en om jezelf te blijven ontwikkelen. Het internet is inmiddels daar een grote rol in gaan spelen in de vorm van e-learning. Hierdoor kun je thuis of op je werk achter de computer jezelf ontwikkelen in je vakgebied. In dit artikel worden daardoor ook de belangrijkste voordelen van e-learning besproken.

Flexibel en jezelf kunnen ontwikkelen

Wanneer je ervoor kiest om jezelf te ontwikkelen is het fijn om niet afhankelijk te zijn van een vaste cursusdag. Het kan vervelend zijn dat je die dag altijd moet vrijhouden, terwijl je misschien net alleen op die dag een belangrijke afspraak kan inplannen. Wat ook fijn is dat je niet meer afhankelijk bent van regels in klaslokaal of een docent geen aandacht aan je wilt besteden. Met e-learning wordt de keuze geboden om jezelf te ontwikkelen op de momenten die jou het beste uitkomen. Zo kun je jouw tijd beter indelen.

Maatwerk met e-learning

Naast dat het mogelijk is om zelf te bepalen wanneer je gaat leren, is er met e-learning ook maatwerk mogelijk. Er kan namelijk met de juiste hoeveelheid kennis worden aangeboden die nodig is, terwijl de cursus ook niet te veel tijd in beslag neemt. Daarnaast is de kennis die wordt aangeboden in een e-learning cursus altijd actueel, waardoor je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Duidelijke progressie

Wanneer je ervoor kiest om jezelf te ontwikkelen op het gebied van e-learning hoef je jezelf niet druk te maken over de kwaliteit van het lesmateriaal. Bij deze cursussen geldt altijd een minimale kwaliteit. Deze is in veel gevallen van tevoren vastgesteld. Als bedrijf is het ook mogelijk om dit te verplichten bij je werknemers. Hierbij is dan bijvoorbeeld in te stellen dat er een minimum aantal uur aan zelfstudie gedaan moet worden. Via een e-learning programma kan dan ook de progressie van de werknemers worden bijgehouden. Wanneer er te weinig vooruitgang wordt geboekt kan hierop worden ingespeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.