Ultrasoonvloeistof voor een laboratoria en industrie bedrijven

Ultrasoon is een reinigingsmethode waarbij er geluidsgolven door een reinigingsvloeistof worden gestuurd. Deze golven creƫren trillingen, waardoor er duizenden kleine luchtbelletjes ontstaan. Deze luchtbelletjes zullen imploderen wanneer ze weer in contact komen met een geluidsgolf. Deze duizenden kleine implosies zorgen ervoor dat er een sterke stroming in het water ontstaat. Deze stroming zorgt voor een ontzettend grondige reiniging, doordat de stroming als het ware een borstel is voor het desbetreffende voorwerp. Zo wordt al het vuil van het voorwerp gepoetst. De grootste voordelen van ultrasoonreinigen zijn:

  • Het reinigt elke plek
  • Het reinigt zonder beschadigingen
  • Het reinigt elk voorwerp even snel

Ultrasoon reinigen zorgt voor een reiniging waarbij het water elk plekje op het voorwerp aanpakt. Daarnaast wordt er alleen gebruik gemaakt van vloeistof, waardoor er eigenlijk geen schade optreedt. Het laatste belangrijke voordeel is dat het niet uitmaakt hoe het voorwerp eruitziet, het reinigt de meest lastig te bereiken plekken op een voorwerp even snel als een voorwerp zonder veel kanten en hoeken. Deze reinigingstechniek wordt toegepast in een ultrasoonbad met behulp van een ultrasoonvloeistof. Een ultrasoonbad wordt gebruikt in vele verschillende branches. Bekende toepassingen zijn:

  • Industrie (Garages)
  • Juweliers
  • Laboratoria
  • Dentaal (tandarts, orthodontist)
  • Brandweer (reinigen van zuurstofmasker bijvoorbeeld)

Ultrasoonvloeistof: Kies de juiste vloeistof

Voor elk toepassingsgebied is er een ultrasoonvloeistof voor het ultrasoonbad. Het is niet mogelijk om voor elke toepassing hetzelfde vloeistof te gebruiken. Let daarom goed op voor welk toepassingsgebied het betreffende vloeistof geldt. De meeste ultrasoon vloeistoffen zijn op waterbasis. Dit houdt in dat er een bepaalde mengverhouding is met water. Sommige vloeistoffen zijn direct klaar voor gebruik, maar andere dienen eerst gemengd te worden. Zo kan het lijken dat een fles ultrasoonvloeistof goedkoper lijkt dan een andere fles ultrasoonvloeistof. Echter dien je goed te letten op de mengverhouding en op de uiteindelijke kosten per reiniging. Een fles ultrasoonvloeistof met een mengverhouding van 2 % en een inhoud van 2 liter geeft dan een totale hoeveelheid reinigingsvloeistof van 100 liter. Een andere fles van 2 liter die bijvoorbeeld duurder is in aanschafwaarde kan echter een mengverhouding hebben van 1%. Dit resulteert in een totale reinigingsvloeistof van 200 liter. Uiteindelijk kan de laatste optie dus goedkoper zijn uiteindelijk, dit hangt echter wel af van de prijs van de artikelen.

Ultrasoonbad: kies de juiste afmeting

Een ultrasoonbad is vaak opgedeeld in analoge en digitale machines. Daarnaast is het aantal liters inhoud een belangrijke keuze die je moet overwegen. Voor een laboratoria met voornamelijk kleine voorwerpen is het interessanter om een klein ultrasoonbad aan te schaffen. Wil je juist zuurstofmaskers gaan reinigen, dan kan je beter kiezen voor een ultrasoonbad met een grotere afmeting.

Weet je niet goed welk product of vloeistof het beste past bij je wensen en situatie? Vraag dan om hulp bij een ultrasoon reiniger. Dit is een specialist op het gebied van deze toepassing en kunt u gegarandeerd verder helpen. Tevens is er online veel informatie te vinden over de toepassingsgebieden van verschillende ultrasoon vloeistoffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.