Tips voor Thailand

Thailand wordt als vakantieland steeds populairder onder Nederlanders. De Nederlandse toeristen worden getrokken door het lekkere weer en de Aziatische mysterie. Thailand is echter een heel ander land dan Nederland, dus voordat je naar Thailand gaat, moet je je goed voorbereiden. Gelukkig heb je dit artikel voor je waarin we je enkele tips zullen geven. Als je deze tips volgt en je reis boekt bij een goede reisorganisatie, zoals Djoser en Shoestring, dan komt alles goed.

Geld

In Thailand betaalt men met de Thaise Baht. Honderd baht is nu ongeveer 2,59 en dat betekent dat 1 euro ongeveer 38,65 baht is. In 1 baht zitten honderd satang (vergelijkbaar met de eurocenten dus). Er bestaan muntstukken van 25-satang en 50-satang net zoals munten van een, twee, vijf en tien baht. Het papiergeld bestaat uit bruine briefjes van tien baht, groene briefjes van twintig baht, blauwe briefjes van vijftig baht, rode briefjes van honderd baht, paarse briefjes van vijfhonderd baht en beige briefjes van duizend baht.

Als je geld wilt opnemen met je pinpas, dan betaal je transactiekosten. Het is dus aan te raden om per opname zoveel mogelijk geld op te nemen, om de keren dat je transactiekosten moet betalen laag te houden. Pinnen kan alleen in dure winkelcentra etc. dus zorg dat je altijd contant geld op zak hebt.

Gewoontes

Om niet over te komen als een typische onwetende toerist is het handig om de volgende do’s en dont’s te kennen. De Thai vindt het geweldig als je de wai kunt. Dit is een begroeting waarbij je de handpalmen tegen elkaar aandrukt en richting de kin beweegt. Hierbij buig je je hoofd lichtelijk naar voren. Wijzen is in Thailand nog onbeleefder dan in Europa. Als je iemand wilt aanduiden, kun je het beste je kin een beetje optillen in de richting van de persoon in kwestie. Wijzen naar objecten of dieren is daarentegen niet raar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.