Praktische indeling van je terras

Het terras is één van de delen van de tuin waaraan meestal het meeste aandacht aan besteed wordt. Niet heel vreemd sinds we hier doorgaans de meeste tijd doorbrengen. Genietend van een drankje zuigen we de eerste zonnestralen van het nieuwe seizoen al in april op en tot laat in september hopen we nog buiten te zitten om te genieten van de zonsondergang. Toch kan het soms lastig zijn om het terras er iedere week opnieuw weer verzorgd uit te laten zien. Bij de Praktijk academie helpen we je dan ook graag verder!

Kunststof terras

Waar er in het verleden bijna standaard gebruik gemaakt werd van hardhouten planken bij de aanleg van een stijger, wordt er nu ook regelmatig gekozen voor een oplossing met kunststof. Als u dus een terras wilt in de vorm van een stijger, dan kunt u er voor kiezen om hier invulling voor te geven door middel van een kunststof stijger. Dit is erg onderhoudsarm waardoor u meer tijd over hebt voor andere klusjes in de tuin. Als u geen stijger wilt hebben in uw tuin, kies dan voor een steen die niet snel vies wordt. Dit ligt aan de structuur van de steen en aan de kleur van de steen. Verder is het aan te raden om uw terras niet in een hoek aan te leggen waar veel water blijft staan. Dit maakt het kwetsbaar voor alg.

Invulling van het terras

Het onderhouden van het terras zelf kan al veel werk zijn, maar het bijhouden van de planten op het terras is soms nog meer werk. Bovendien moeten de planten in de winter weer naar binnen omdat ze anders dood kunnen vriezen. Wanneer u kiest voor kunstplanten dan hoeft u hier geen rekening mee te houden. De kunstplanten zijn op verschillende plekken te koop, maar een aanrader is het Noorse Ambiplants. Deze specialist op het gebied van kunstplanten heeft niet alleen kunstige planter (kunstplanten) maar ook kunstige tre (kunstbomen) waardoor u uw tuin een groen uiterlijk kunt geven dat jaren meegaat zonder dat u er tijd in hoeft te investeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.