How to: Zelf tanden bleken

Veel mensen zijn helaas niet tevreden over hun tanden. Dit is ook niet heel vreemd, aangezien er best wat mis kan gaan in de mond. De meeste mensen beschikken gelukkig wel over een gezond-uitziend gebit. Bij het zien van een perfect witte tanden in een tandpasta reclame kan het bij de meeste mensen toch gaan kriebelen en willen ze het liefst ook zo’n stralende lach. Gelukkig bestaan er mogelijkheden om de tanden een aantal tinten witter te maken, om zo ook een stralend witte lach te hebben. Mensen denken al gauw dat er een flink prijskaartje hangt aan het bleken van tanden. In sommige gevallen is dit ook zo, wanneer er gekozen wordt voor een serieuze behandeling. Tegenwoordig zijn er ook genoeg mogelijkheden om zelf de tanden te bleken en dit kan ook nog eens voor een schappelijke prijs.

De mogelijkheden

In de 19e eeuw werd er al geëxperimenteerd op het gebied van tanden bleken. Deze methodes waren echter niet heel veilig en betrouwbaar. Tegenwoordig is de mogelijkheid er wel om op een veilige manier zelf je tanden te bleken. Zelf tanden bleken kan door middel van meerdere manieren. Een aantal producten voor bleken zijn:

  • Bleekpen
  • Bleekstrips
  • Een tanden bleekgel
  • Mondwater
  • Dental schuim
  • Tandpasta

Dit zijn zomaar een aantal mogelijkheden die u zelf kunt proberen om thuis uw tanden te bleken. Deze producten verschillen natuurlijk wel in werking. Er is tandpasta te koop speciaal voor de wittere lach. Dit is natuurlijk niet direct zichtbaar, maar kan wel werken op de langere termijn. De bleekpen en de bleekstrips worden ook steeds vaker gebruikt. Dit zijn vrij goedkope manieren om zelf tanden te bleken en werken ook vrij makkelijk. Met deze methodes is het mogelijk om wittere tanden te creëren. Echt sneeuwwitte tanden krijgen is niet mogelijk in de meeste gevallen , maar de tanden een aantal tinten witter maken is wel mogelijk.

Een bleekstrip werkt bijvoorbeeld als volgt. Leg de strip op je tanden. Let er wel op dat de tanden goed droog zij, zodat de strip goed op zijn plek blijft. Aan te raden is om tijdens deze periode even niks te eten en te drinken, zodat de strip niet kan verschuiven. De strip gaat dan te werk en na een tijdje haal je de strip er weer af. Het is mogelijk dat er daarna een dun gel-laagje op de tanden zit, dit is weg te poetsen met een tandenborstel. Dit proces herhaalt u een aantal dagen. De strip in de nacht dragen wordt niet aangeraden, aangezien de strip dan te lang in de mond zit. Na een aantal dagen zult u merken dat de tanden witter zijn geworden. Let wel op dat

Starten met tanden bleken? Koop je strips online bij: http://www.dentaluxeshop.nl/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.