Hoe voedsel invriezen en koelen?

Rond deze vakantietijd is kan het van pas komen dat je eten langer kunt bewaren. Echter, we hebben te maken met de bacteriën en sommige voedingsmiddelen kan je helaas niet simpelweg op de aanrecht laten liggen. Wat kunnen we daar nou aan doen? In dit artikel gaan we in op de manieren hoe je de voeding kunt invriezen en wat de effecten ervan zijn. Daarnaast lichten we nog een partij uit waar je als bedrijf zijnde het beste je koelcel kunt kopen. Koelcel Vink is namelijk een professionele partner in vriescellen en koelcellen, deze kunnen ook op maat worden geleverd.

Werking van invriezen

Als de temperatuur van voedsel daalt tot een temperatuur onder nul dan neemt de groei van micro-organismen af tot een minimum. Enerzijds komt dit door de temperatuur, maar ook omdat de wateractiviteit afneemt is er geen water meer om in te vermenigvuldigen. Dit zorgt ervoor dat je je voeding langer kunt bewaren wanneer het ingevroren is.

Een van de belangrijkste uitdagingen in de levensmiddelensector is de doeltreffende beheersing – of beter nog, uitbanning – van bacteriële activiteit. Een van de belangrijkste wapens in de strijd tegen bacteriën is koelen en vriezen.

Beste manier van koelen

Bepaald voedsel zal ook prima goed blijven in een koelcel, waardoor een vriescel in eerste instantie dus niet van toepassing is. Echter wanneer je vlees wilt bewaren zoals kip of rund is het verstandig dit te doen in een vriescel. Hiermee minimaliseer je de kans op bacteriën en zorg je er voor dat het vlees zo lang mogelijk goed blijft.

Wil je een vriescel of koelcel kopen? Evert Vink, van Koelcelvink.nl biedt diverse technieken voor bedrijven die met deze problemen te maken hebben. Er zijn zelfs koelcellen op maat beschikbaar voor bedrijven die specifieke wensen hebben of grotere ruimtes willen koelen. Heb je vragen? Ga dan naar de volgende website:

http://koelcelvink.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.