Hoe verzorg je je bomen?

Bomen geven veel dimensie aan uw tuin. Een aantal mooie bomen in de tuin kan de tuin echt een mooi aanschouw geven. Het is echter wel belangrijk om de bomen in de tuin goed te onderhouden. Een boom die vrij verwilderd is en geen mooie vorm heeft ziet er minder goed uit en past misschien ook niet in de tuin met de huidige toestand. Een mooie boom geeft dan ook veel bekijks in de tuin. Het is echter wel de moeite waard om bomen periodiek te snoeien. In het algemeen is het verstandig om bomen in de winterperiode te snoeien. Op deze manier geef je hem een winterrust. Bovendien is het snoeien makkelijker in de winter. Een tuinrenovatie is voor de meeste geen onbekend woord. Iedereen is jaarlijks wel bezig om de tuin te renoveren en op te knappen. Voor bomen zijn er een aantal tips.

Tuinrenovatie voor bomen

Als je zelf aan de slag gaat met de bomen in de tuin zijn er een aantal punten waar u rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat de onderste takken bij de stam weggesnoeid worden, zodat u er geen hinder van ervaart en er gemakkelijk onder door kunt lopen. Dit principe heet opkronen. Snoei de dubbele koppen weg. Kies de tak die zo recht mogelijk omhoog groeit om te behouden. Zorg ervoor dat takken elkaar niet raken door ze weg te snoeien. Zo voorkom je schade aan de boom door het schuren van de takken. Zorg ervoor dat je maximaal een derde van de kroon wegsnoeit. Als je meer gaat wegsnoeien dan krijg je te maken met recht opstaande takken die snel zullen groeien. Bomen geven een mooi zicht aan uw tuin, maar het is zeker aan te raden om te bekijken wat voor bomen u in de tuin heeft staan en daar vervolgens het snoei en onderhoudswerk op af te stemmen. Sommige bomen vereisen een andere aanpak dan de andere boom.

Zie je het niet zitten om zelf je bomen te verzorgen? Dan kan je een offerte aanvragen bij verschillende hoveniers op www.tuinmanofferte.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.