Hoe te gebruiken: Slangen en toebehoren

Wanneer u binnenkort van plan bent om te gaan verhuizen of een nieuwe kantoorpand te bouwen, dan heeft uw wellicht informatie nodig betreft aansluitingen en de benodigde materialen. U bent op deze pagina beland omdat u wellicht meer over slangen en toebehoren wil weten. Er bestaan verschillende soorten slangen en toebehoren. Al deze slangen hebben verschillende functies en dat kan voor wat verwarring zorgen. Hieronder staan een paar soorten toegelicht.

Soorten slangen

  • PVC slangen: transparante PVC slangen zijn gemaakt van topkwaliteit kunststof en kan goed tegen warme en koude temperaturen. Door transparantie is het eenvoudig om te zien wat er door de slangen wordt overgebracht. PVC slangen worden meestal gebruikt voor het aanleggen van elektrische installaties. Er bestaan ook PVC slangen met inlaag. Dit is voor een extra dekking en bescherming.
  • Zuigslangen: Zuigslangen zijn flexibele slangen die speciaal gemaakt worden om water of andere vloeistof aan te zuigen. Deze type slang wordt verstevigd met een spiraal om te zorgen dat de slang niet plat trekt onder het vacuüm. Zuigslangen worden meestal gebruikt om zwembaden of vijvers te legen, brandbestrijding uit kraan of open water, om ondergrondse bron te pompen of om riolen te reinigen of te leggen. Zuigslangen worden meestal voorzien van een zuigkorf, om te voorkomen dat er vervuiling in de dompelpomp komt.
  • Waterslangen: Waterslangen zijn geschikt voor het besproeien van planten of bomen in de tuin. Ze kunnen ook gebruikt worden om te reinigen. Er bestaan daarom speciale waterslangen die geschikt zijn voor koud en warm water. Je heb ook platte waterslangen die alleen geschikt zijn voor het afvoeren van water. Ideaal voor lage druk water transport. De slang neemt weinig ruimte omdat hij plat oprolbaar is.
  • Radiatorslangen: Een radiateurslang zit altijd aangesloten op de radiateur. Ze zijn geschikt voor het vervoeren van heet en koud water van en naar de radiator. Radiateurslangen kunnen door extreme temperatuursveranderingen na verloop van tijd kleine scheurtjes vertonen. Het is daarom verstandig om radiatorslangen regelmatig te checken en vervangen.
  • EPDM slangen: EPDM slangen zijn geschikt om chemicaliën te zuigen en of te persen. Ze kunnen goed tegen extreme koude als hete temperaturen. EPDM slangen worden meestal met stoom gereinigd dit is nodig omdat sommige chemicaliën best schadelijk kunnen zijn. Om EPDM goed te leiden worden er EPDM bochten gebruikt. De bochten is veelzijdig toe te passen.
  • PTFE slangen: PTFE slangen zijn uiterst geschikt voor het vervoeren van agressieve vloeistoffen en gassen. De slangen kunnen goed tegen extreme temperaturen en werkdrukken
  • Olie- en benzineslangen: Olie- en benzineslangen behoren tot één van de duurzame slangen. Ze zijn slijtvast en gaan daardoor lang mee. Olie- en benzineslangen zijn altijd zeer flexibel en knikvrij.

Slangen hebben toebehoren nodig. Deze toebehoren hebben allemaal verschillende functies. Ze worden ook wel de accessoires voor slangen genoemd. Je hebt bijvoorbeeld de leidingverbinder, koppelingen, contramof etc. Welke toebehoren je allemaal nodig hebt, hangt natuurlijk af van de situatie en het doeleinde waarvoor een slang wordt gebruikt.

Slangen en toebehoren kopen? Ga naar Techhandel.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.