Hoe kan ik het beste zorgverzekeringen vergelijken?

Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering te hebben. Alle kinderen onder de 18 jaar zitten bij hun ouders onder de zorgverzekering, en vanaf je 18e jaar heb je een eigen zorgverzekering nodig. Iedere zorgverzekering is in feite hetzelfde, ze worden allemaal op een basisverzekering gebaseerd. De overheid bepaalt elk jaar wat er onder de basisverzekering valt, en zorgverzekeraars bieden deze als standaard aan. Het is mogelijk om deze nog verder uit te breiden met aanvullende zorgverzekeringen, maar dat kost dan wel weer wat extra premie per maand.

Het vergelijken van een zorgverzekering

Zorgverzekeraars hebben allemaal hun eigen zorgpremies, en dat betekent dat het maandelijkse bedrag flink kan verschillen. Niemand wil te veel betalen voor zijn zorgverzekering, en daarom moet je een zorgverzekering vergelijken. Met het vergelijken van een zorgverzekering kan je jaarlijks tot wel honderden euro’s besparen. Als je bijvoorbeeld nooit ziek bent, en nooit zorg nodig hebt, kan je kijken naar de goedkoopste zorgverzekering op basis van enkel de basisverzekering. Ook kan je ervoor kiezen om je eigen risico maximaal te verhogen, waardoor je nog minder premie per maand hoef te betalen. Het kan in dat geval wel duur uitkomen mocht je een keer wel zorg nodig hebben. Let dus goed op de risico’s wat dit met zich meebrengt.

Welke dekking kies ik?

Om te besparen op je zorgverzekering, is het een goed idee om te bepalen welke dekking je allemaal nodig zult hebben. Red je het bijvoorbeeld enkel met de basisverzekering, of ga je eigenlijk wel vaak naar de tandarts toe, of verwacht je aankomend jaar een kind? In dat geval kan je bijvoorbeeld kijken naar een aanvullende zorgverzekering voor tandartsen, of een aanvullende zorgverzekering voor kraamzorg. Ook hier geldt dat zorgverzekeraars verschillende dekkingen hanteren, en dat daar ook verschillende premies aan hangen. Bekijk de verzekeringen dus eerst goed, om ze vervolgens te vergelijken en te kijken welke het meest geschikt voor je zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.