Groene vingers benutten

De term groene vingers word al heel lang gebruikt. Heeft u zelf groene vingers? Hier kunt u natuurlijk uw voordeel mee doen, maar wat kunt u zoal maken/aanleggen in de tuin? Naast de groene vingers is het ook zo dat u tijd en zin nodig heeft om de tuin goed aan te pakken en te onderhouden. Om de algemene termen meer uit te leggen hebben wij hier een simpele lijst voor geschreven. Beoordeel zelf of u dit kunt uitvoeren of dat er een hovenier bij moet komen kijken.

De volgende werkzaamheden worden namelijk door een hoveniersbedrijf dagelijks uitgevoerd. Niet alles is verplicht om uit te voeren, enkel het onderhoud moet afhankelijk van de tuin met enige regelmaat worden uitgevoerd.

  • Tuinaanleg: Bij tuinaanleg is de belangrijkste kenmerk dat er nog geen tuin aanwezig is. Zo zal de tuin eerst kaal aangeleverd moeten worden of leeg worden gehaald door de hovenier. Zo kan er vervolgens een start gemaakt worden met het aanleggen van de nieuwe tuin. Dit is dus sowieso het geval bij een nieuwbouw, hier ligt nog geen tuin, enkel een stuk grond.
  • Tuinrenovatie: Een tuinrenovatie wordt zo genoemd omdat een bestaande tuin word gerenoveerd. Dit betekend dat deze flink onderhanden genomen zal worden. Hierbij kan de indeling zowel veranderen als hetzelfde blijven. Uiteindelijk is het resultaat een tuin die eruit ziet als nieuw. Sommige zien dit eerder als een groot tuinonderhoud, maar hier zit nog wel een groot verschil in. Dit kunt u lezen bij tuinonderhoud.
  • Tuinonderhoud: Een terugkerend aspect van een tuin is het onderhoud hiervan. Een landelijke tuin heeft meer onderhoud nodig dan een onderhoudsvrije tuin. Hierbij kan rekening gehouden worden bij de aanleg hiervan. Door het onderhoud goed bij te houden kunt u voorkomen dat de tuin gerenoveerd zal worden. Is het onderhoud zo groot dat deze fors meer is dan gebruikelijk dan valt dit eerder onder tuinrenovatie.

Op zoek naar een kundige hovenier? Snoek Hoveniers wordt door ons aangeraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.