Een geschoolde medewerker is geld waard

Als ondernemer heb je er vast wel eens van gehoord benodigde certificaten voor uw personeel. Vanwege alle keurmerken en normen is het steeds belangrijker om je personeel goed opgeleid te houden. Dat betekent dat je een opleidingsadministratie moet bijhouden om de opleidingsgraad van je personeel goed op orde moet houden.

De soorten verplichte opleidingen

Het aantal verplichte opleidingen is erg afhankelijk van de branche waarin je ondernemer bent. In de bouwbranche gelden weer andere normen dan in zorginstellingen. Een branche organisatie kan over het algemeen een goed beeld geven van de verplichtte opleidingen.

In vrijwel alle organisaties is het van belang om medewerkers opgeleid te hebben op het gebied van de Bedrijfshulpverlening (BHV). In het geval van een noodsituatie zoals brand, ongeval of ontruiming zijn zij het aanspreekpunt voor de hulpdiensten en de medewerkers.

Als je als werkgever en werknemer wil laten zien dat je bewust bent van de risico’s tijdens je werkzaamheden. Steeds meer opdrachtgevers vinden het erg belangrijk dat je ook in het bezit bent van een geldig certificaat.

De VCA kent 3 verschillende vormen. Voor een intercedent of leidinggevende bij een uitzendbureau is er de VIL- VCU cursus. De VCA Basis is voor medewerkers, daarmee laten zij zien dat ze veilig gezond en met ook voor collega’s en het milieu kunnen werken. Als leidinggevende of ZZP’ er moet je ook kunnen bewijzen dat je jezelf ervan bewust bent in welke omgeving je werkt voor jullie is er de VCA VOL.

Herhaling is de beste leermeester

Het behalen van een training is belangrijk. Daarna is het wel belangrijk om op tijd te herhalen. Het is niet een eenmalige training maar herhaling is belangrijk om gecertificeerd te blijven. Voor de verschillende opleidingen zijn verschillende aanbieders, met hen kan je afspraken maken over de administratie, of je houdt het in eigen beheer. Op het moment van een inspectie moet je wel een kloppende administratie kunnen overhandigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.