Creditcard aanvragen met negatieve BKR

Een creditcard is erg handig. Je kan er wereldwijd mee betalen en ook voor aankopen op internet wordt de creditcard door vrijwel elke webshop aanvaard. Helaas is een standaard creditcard niet voor iedereen mogelijk. Als je inkomen onvoldoende is of je hebt een negatieve BKR dan zal een creditcard niet toegekend worden.

Waarom worden creditcard aanvragen soms geweigerd? Een standaard creditcard is per saldo een lening. Je kan geld uitgeven tot een bepaalde limiet en moet pas op het einde van de maand effectief betalen. De uitgever van de creditcard moet daarom zeker zijn dat je de uitgaven wel kan terugbetalen. Als je inkomen onvoldoende is of als je al te veel schulden hebt, dan vergroot het risico voor de uitgever van de creditcard. Als ze twijfelen of je wel in staat bent om het geld terug te betalen, dan zal je dus geen creditcard kunnen krijgen.

Prepaid Creditcard

Sinds een tijdje maken de prepaid creditcards wel opgang. Aan de fysieke creditcard zie je meestal het verschil niet tussen een standaard of een prepaid creditcard. Maar er is wel degelijk een erg groot verschil. Op een prepaid creditcard moet je zelf eerst geld storten vooraleer je aankopen kan doen. Het gaat dus helemaal niet over een lening en prepaid creditcards worden dan ook aan iedereen toegekend.

Er zijn heel wat aanbieders actief op de markt, daarom kan je best vooraf prepaid creditcards vergelijken. Naast de jaarlijkse kostprijs zijn er nog heel wat andere kosten die aangerekend kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de opwaardeerkosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.